Meillä ei
ole salaisuuksia.

Tavoitteemme on olla maailman läpinäkyvin tekstiilialan yritys. Olemme tehneet kovasti työtä, jotta tavoitteestamme tulee totta. Esimerkiksi, julkaisimme vastuullisuuden tavoiteohjelman, joka jatkuu vuoteen 2020 saakka, sekä annoimme asiakkaidemme vanhoille farkuille uuden elämän pehmeinä froteepyyhkeinä. Toimimme tarvittaessa takarivistä huutelun sijaan ja tästä kiitoksena meidät on valittu toimialamme vastuullisimmaksi toimijaksi jo kahtena vuonna peräkkäin Sustainable Brand Index -kuluttajatutkimuksessa.

Yrityksellämme on arvot, joiden mukaan työskentelemme päivittäin. Voit tutustua niihin uunituoreessa vastuullisuuskatsauksessamme, tai vilkaista kiteytetyt arvot alla.

Finlaysonin arvot kiteytettyinä:

LUPAAMME OLLA KILTTEJÄ KAIKILLE, PAITSI NIILLE JOTKA OVAT YMPÄRISTÖLLE TUHMIA.

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että haluamme toimia kuten hyvä ihminen toimii lähimmäistensä ja ympäristönsä kanssa. Kaikki myymälämme toimivat EKOenergialla. Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme ja etsimme uusia ekologisempia materiaaleja.

RAKASTAMME KIERRÄTYSTÄ.

Haluamme ottaa vastuun siitä, mitä tekstiileille tapahtuu käytöstä poistumisen jälkeen. Aloitimme kampanjan, jossa keräsimme eläköityneitä lakanoita ja valmistimme niistä räsypaloja ja -tyynyjä Suomessa. Lakanoiden kierrätys onnistui yli odotusten ja siitä tuli niin hyvä mieli, että teimme kierrätyksestä pysyvän toimintatavan. Eivätkä räsytuotteet jääneet ainoiksi kierrätystuotteiksi, vaan pian sen jälkeen valmistimme vanhoista farkuista Old jeans -pyyhkeitä, sekä muoviteollisuuden ylijäämämuovista pyykkipoikia.

Verkkokaupassa suosittelemme, että asiakkaamme valitsevat roskattoman RePack-pussin, joka käytetään uudelleen ja uudelleen. Vuonna 2016 toimitimme 1330 tilausta RePack-pusseissa muovisten pussien sijaan.

OSTA VÄHEMMÄN,
MUTTA PAREMPAA.

Valmistamme vain laadukkaita tuotteita, joiden käyttöikä on mahdollisimman pitkä. Viimeisin
innovaatiomme on Jesus-pellavapussilakana, jolle myönnämme 50 vuoden takuun. Kaikki tuotteemme täyttävät tarkat laatukriteerimme ja suurimmalla osalla tuotteistamme on Öko-Tex-merkki, joka takaa, että tuotteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja ja ovat turvallisia käyttäjilleen. Tuotevalikoimasta löytyy myös laaja valikoima Reilu-pyyhkeitä ja -kylpytakkeja, jotka ovat valmistettu laadukkaasta
käsin poimitusta Reilun kaupan puuvillasta, joka viljellään perinteisellä tavalla ihmistä ja
luontoa kunnioittaen.

KATSOMME KENELTÄ OSTAMME.

Valmistuksemme tapahtuu pääasiassa Euroopassa ja Turkissa. Kaikkien kumppaneidemme tulee sitoutua BSCI:n Code of Conductiin. Seuraamme kumppaneitamme BSCI:n kautta — riskimaiden hankinnoistamme 95 % oli BSCI- tai SA8000-auditointien piirissä (12/2016). Olemme myös julkaisseet tiedot kaikista toimittajistamme sivuillamme. Kurkista tuotantoomme >

EMME MYY TUOTTEITAMME PAHOILLE.

Lopetimme yhteistyön yhden jälleenmyyjämme kanssa, sillä sen johdolla on kytköksiä rasistista ja ahdasmielistä propagandaa julkaisevaan verkkojulkaisuun Suomessa. Emme voineet jatkaa yhteistyötä sellaisen toimijan kanssa, jonka arvot poikkeavat näin radikaalisti omista arvoistamme.

Olemme tunnistaneet tärkeimmät sidosryhmämme ja aiomme lisätä yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa vuoteen 2020 mennessä. Kerromme myös aktiivisesti vastuullisuustyöstämme eri tilaisuuksissa.

RAKKAUS KUULUU KAIKILLE.

Finlaysonin Tom of Finland -mallisto lanseerattiin kunnianosoituksena Touko Laaksosen (1920 — 1991) taiteelle. Tuotteissamme komeilevat Tom of Finlandin piirroksista tutut vahvan maskuliiniset mieshahmot ja kuvitus­valinnat ovat vahva viesti suvaitsevaisuuden puolesta.

Vuonna 2016 otimme kantaa rasismia ja vihapuhetta vastaan. Annoimme itsenäiselle 100-vuotiaalle Suomelle lahjaksi design-hankkeen; 100 Leijonaa Suomelle. Hankkeessa haimme viralliselle leijonalle arkikäytössä seuraa ja jälkikasvua. Uskomme että moni-ilmeisessä Suomessa on tilaa useammalle kuin yhdelle leijonalle.

Askel kerrallaan tuotantoketju läpinäkyväksi.

Kurkista tuotantoomme

Mitä tuli tehtyä viime vuonna?

Vastuullisuuskatsaus 2016

Jätä meille viesti:

Kommentit, kysymykset, ehdotukset, risut, ruusut tai mitä tahansa muuta mieleesi juolahtaa.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.